Ja edellisen kirjoituksen perusteella joku nyt sitten kysyy, että miten niin naiset sotkevat asiansa. Ja miten niin ne ei arvosta itseään ja miehiä. Esimerkiksi nimeän parisuhteen muodostamisen.

Ensin fakta: parisuhdetta toivoo kaikki. Ihminen on luotu läheiseen yhteyteen toisen ihmisen kanssa. Ihan bullshittiä on noi iltapäivälehtien viikonloppunumeroiden ja ns. naistenlehtien kansijutut, joissa otsikot huutaa "nyt nautin yksinolosta" tai "olen onnellinen sinkkuna". Jutuissahan juoni yleensä on, että keskenkasvuiset BB-Pirkot kertovat seesteisestä sinkkuudestaan myrskyisän parisuhteen jälkeen ja kuinka "kestää kauan, että voin taas luottaa ihmisiin". Todellisuudessa tuo "parisuhde" oli pari kk viinanhuuruista biletystä ja paneskelua jonkun toisen turhan julkkiksen poikamieskämpillä. Tai rupsahtaneet lätkävaimot ylistävät yksinolon ihanuutta, vaikka oikeasti ovat huomanneet parhaiden vuosiensa kuluneen yksin kauniissa amerikkalaiskodissa pelipaitoja pestessä, miehen reissatessa maailmalla tönimässä kiekkoa kaukalossa ja bylsimässä nuoria fanityttöjä hotelleissa. Toimivia treffi-ilmoituksia toki molemmat.

Parisuhteista on jonkun verran kokemusta, muutama pitkä ja vakavakin. Naimisissakin olen ollut. En tosin enää. Ja nyt joku viisastelee, että vika on minussa ja parisuhteeseen tarvitaan kaksi. Ihan vapaasti. Joo varmasti on vikaa minussakin. Ja parisuhteeseen tarvitaan kaksi. Mutta käännetään toisinpäin: parisuhde on kahden ihmisen asia, ja siihen riittää kaksi. Enkä nyt puhu mistään kolmansista pyöristä, siis perinteisessä merkityksessä. Vaan neljänsistä, viidensistä jne. Naisen ystävistä, jotka osallistuvat siihen parisuhteeseen alusta asti.

Kun nyt se eronnut, karannut tai muuten sinkku ihanainen nainen etsiskelee sitä elämänsä miestä, niin sehän tapahtuu yhdessä niiden ystävien kanssa. Nykyinen tinderperfectmatch.com-hömppä helpottaa tietty projektia. Ja oikeastihan se mahdollistaa lähinnä miehen ja koko mahdollisen tulevan suhteen pureskelun perusteellisesti jo etukäteen. Naisparka ei edes ehdi tutustua koko heppuun, puhumattakaan että tavata tätä, ennen kuin vähintään viisi parasta kaveria ovat jo arvioineet, luokitelleet, stalkanneet ja tuominneet miespolon päästä jalkoihin ja peruskoulusta parisuhteisiin. Se on varmasti jonkun tutun tuttu ja valehtelijapettäjä ja tinder-kuvakin on jo vuosien takaa. Yhdessä valitaan alusvaatteet treffeille ja mietitään vuorosanat valmiiksi. Muistetaan myös listata ainakin ei-toivotut ja täydelliset red flag -ominaisuudet tai repliikit, jotka ovat pomminvarma merkki miehen täydellisestä soveltumattomuudesta aikuiseen elämään ja parisuhteeseen.

Ennakkovaikutelma on valmis ja lojaalisuudesta kavereita kohtaan nainen ei uskalla olla toista mieltä. Hän uskoo vuorenvarmasti mirjaa, piiaa, maritaa, lilliä ja elliä, jotka yhteen laskettuna ovat sössineet ainakin viisitoista parisuhdetta ja yksihuoltajan tai vanhanpiian (lausutaan nykyään: sinkku) katkeruudella haluavat hinnalla millä hyvänsä estää asianomaisen ystävän onnellisoitumisen, ainakaan parisuhteessa. Kun olisi oikeasti ihan v...n kamalaa, jos joku toinen löytäisikin jotain aitoa ja ihanaa, kun ei mullakaan ole. Näissä ristipaineissa rehellisellä tutustumisella, parisuhteesta puhumattakaan, ei ole yleensä pienintäkään mahdollisuutta.

Valitettavasti tämän tietävät jo miehetkin. Ja jos peliä aikoo pelata, on pakko pelata samoilla säännöillä. Kierre on valmis. Sinne tinderiin tai jonnekin kirjoitetaan entistä paksumpaa paskaa ja ladataan vielä vanhempia kuvia. Että saisi edes joskus pienen mahdollisuuden.